Articles

Carta del Consell Rector de la Unió de Cooperatives d’Ensenyament (UCEV)

In Uncategorized on Mai 17, 2012 by Paco Raga

A cooperatives i cooperativistes d’UCEV //  Estimades companys i companyes:

Des del Consell Rector estem fent esforços per posicionar-nos respecte les mobilitzacions impulsades pels sindicats del sector educatiu. I no es fàcil, la veritat.

D’una banda existeix la realitat de les retallades, el descens de salaris, la congelació dels mòduls, les baixes sense cobrir, l’increment de ràtios i d’hores… l’absència de diàleg.

D’altra existeix el diferent tracte a la xarxa pública i a la concertada, tan d’uns (Administració) com d’altres (Sindicats).

Algunes de les mesures contra els drets dels funcionaris en concret i l’escola pública en general, no es poden escometre contra la concertada perquè mai no els hem tingut. Les nostres ràtios han estat al màxim sempre, els nostres salaris sense sexenis i altres complements sempre, les hores del professorat al màxim sempre…

Malgrat tot, està clar que el que afecta a la pública acaba per afectar-nos a totes…

Els sindicats convoquen sis dies de vaga, o tres, no acaba d’estar clar, però la convoquen en el sector públic i així ho manifesten als seus escrits, als diaris, en les comunicacions, en els cartells, en les convocatòries. La concertada queda com moneda de canvi, ara si, ara no, si creuen que secundarem la proposta entrem en la convocatòria, si no… no!!!.

En quants centres concertats o en quantes cooperatives han proposat celebrar el referèndum sobre les mesures de l’Administració?Ni mitja ni cap.

I què fem amb la vaga?

Certament la del 22 es una convocatòria general, estatal… encara que tampoc no està convocat l’univers educatiu d’aquest país… Ací, al País Valencià a la concertada sols la convoca CC.OO., els altres o no ens convoquen, com és el cas de l’STEPV, o directament se desmarquen de la convocatòria, com és el cas d’USO.

I perquè no altres mesures? Perquè no deixem de donar matemàtiques? Perquè no fem objecció administrativa i deixem d’omplir actes d’avaluació, llistats d’admesos, programacions educatives, plans de lectura?

Perquè no fem actes culturals reivindicatius que posen en valor el posicionament de les nostres comunitats educatives en contra d’aquestes polítiques de retall? Programes de ràdio, teatre, muntatges audiovisuals, campanyes de conscienciació…

Està clar, no mereixem aquest tracte ningú de nosaltres, però tampoc no ens correspon agreujar la situació, allò que ens espera es preveu ben grossa i haurem de pensar més i millor, aquest és el nostre vertader compromís.

Assumint que és el moment adient per la protesta, sumem el nostre esforç a les reivindicacions discrepant del valor real de l’estratègia de la vaga, respectant, en tot cas, el lliure albir de centres i persones per prendre la postura que estimen convenient atenent a les pròpies circumstàncies.

Així mateix demanem als sindicats que facen un esforç per actuar coordinats, amb unitat d’acció i amb una estratègia més clara de cara a les escoles concertades. També els demanem que s’adrecen a la UCEV per comunicar qualsevol acció dirigida  a les escoles cooperatives.

Consell Rector UCEV

PD. Ens adherirem específicament a les concentracions i manifestacions que es convoquen, JA TENIM PANCARTA PRÒPIA.

[Lema UCEV: ensenyem més pel mateix!]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: