Articles

La protesta… o la proposta!

In Uncategorized on Mai 12, 2012 by Paco Raga

Un any després que el moviment 15-M apareguera com una important força social a tenir en compte, els motius i raons que tregueren a tota aquesta marea humana al carrer estan lluny d’haver minvat. Podríem dir, objectivament (fredes dades numèriques en mà) que hi ha encara més motiu per indignar-se.  I, tanmateix, hi tenim la il·lusió i la convicció que tots junts, fent pinya, tenim més a aconseguir que per separat.

En concret en Educació, ens preocupa que el “capital humà” (un dels més castigats per les severes retallades en el nostre sector) siga menys important que el “capital” mateix. Ara sols falta que esperem la “nacionalització” de l’ensenyament valencià (a l’estil de la de l’entitat bancaria Bankia); que serà com dir la destransferència de les competències autonòmiques. És la pèrdua no sols dels drets personals, o col·lectius, sinò fins i tot dels assoliments fets com a poble.

Des d’unbloceducat lliguem caps. Fem càlculs… i els nostres algoritmes ens donen per segur que això passarà. Perdrem l’autonomia educativa o la veurem severament disminuïda, després d’una intervenció de l’Estat. Ja sols ens falta posar data. Per fer un vaticini realista (anoteu la data en què ho estem diguent), podria passar qualsevol dia a partir de la setmana vinent.

Hui és 12-M, commemoració avançada del 15-M. Demà celebrarem la trobada d’escoles en valencià (ja en donarem raò d’això), mentre en silenci va gestant-se la demolició de les competències que l’aprovació de l’estatut d’autonomia valenciana ens havia atorgat. Ara aquell Estat de les autonomies podria trencar-se, com una joguina en les mans de xiquets capriciosos que es barallen per ella. No ens pareix admissible. Caldrà continuar actius tant en la protesta com (sobretot) en la proposta: motius no ens falten!

[Fotografia: assemblea 15-M, celebrada el 12-M després de l’hora permesa…]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: