Articles

Comença la “contrarreforma” educativa

In Polítiques on Desembre 19, 2011 by Paco Raga

Hui, durant el debat d’investidura s’ha començat a desgranar la margarida… Sols s’han apuntat les línies mestres però ja tenim prou material per encetar el debat. Per començar, el líder del PP ha avançat que buscarà el consens per a una reforma de l’Educació perquè, ha dit, no pot permetre que amb cada canvi de Govern es produesca un canvi de les lleis que la regulen.

Tres anys de batxillerat
Rajoy s’ha compromès a millorar l’educació obligatòria, a buscar vies més flexibles per a la secundària i a promoure un batxillerat de tres anys “per millorar la preparació dels futurs universitaris i elevar el nivell cultural mitjà” dels espanyols.

Igualment ha promès un nou sistema d’accés a l’ensenyament, “primant el mèrit i la capacitat”, que reconega l’autoritat dels professors i incentive la seua tasca, així com la reforma de les universitats, per apostar per la innovació, l’excel·lència i la internacionalització.

Pel que fa a la identitat cultural
Rajoy recuperarà “l’Estratègia Nacional de Qualitat d’Educació”, llei que va ser derogada pel Govern de Zapatero a l’arribar el 2004. A més, promourà el bilingüisme espanyol-anglès en tot el sistema educatiu i, ha dit, “l’opció trilingüe en les comunitats amb llengua cooficial”.

Bé doncs: ací deixem aquest breu, per anar fent boca. Els que en saben ja han anunciat turbulències…

Anuncis

Una resposta to “Comença la “contrarreforma” educativa”

  1. […] cànons educatius. I, tanmateix, una altra cosa (la retirada de competències i la proposta de contra-reforma educativa) són dues raons generals més adduïdes en contra de les polítiques de Wert. Paradoxal, si més […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: