Articles

Com acabar d’una vegada per totes amb la motivació de l’alumnat

In Escola i Món, Ferramentes on Setembre 8, 2011 by Paco Raga

Mario, un pare de l’escola, ens fa arribar un saníssim decàleg ple d’idees per matar la motivació dels alumnes. El pengem i saludem Fran Iglesias (l’autor del decàleg) des d’unbloceducat.

10 estratègies per matar la motivació dels teus alumnes

1. Utilitza només el llibre de text, perquè creguen que el coneixement és limitat i fix, ja sabem que el que hi ha a Internet no és de fiar i pot confondre els seus tendres intel·lectes. No s’han de molestar a buscar fonts ni valorar-les.

2. Passa’ls les presentacions de l’editorial, per fer la classe més amena amb les TIC. Els pòsters també són entretinguts.

3. Dóna’ls tot mastegadet, perquè l’aprenentatge no es convertesca en un repte interessant.

4. Avalua’ls amb exàmens, n’hi ha prou que ho recorden el temps suficient per acabar l’avaluació. Després no importa que se n’obliden, així no desenvolupen l’estúpida idea que els coneixements s’interrelacionen.

5. Demana’ls treballs de còpia-enganxa. Això sí, que els facen a mà, perquè els coste un poc d’esforç i se’ls enganxen alguns coneixements. No has de permetre que vagen a Google amb un pla de recerca o una llista de preguntes que han de respondre.

6. Posa’ls molts deures, no fos cas que els sobre temps per pensar o, Déu no ho vulgui, per dedicar-se a l’esport, l’art, la música o relacionar-se.

7. Ensenya els continguts de forma descontextualitzada, no fos cas que desenvolupen interès per l’assignatura o, pitjor encara, que entenguen que l’aprenentatge forma part de la vida.

8. Ignora el que ja saben, el que els interessa, el que passa al món: que res ni ningú et desvie del teu pla. Que sàpiguen qui mana ací.

9. Mai, mai, mai, treballes per projectes, i molt menys, interdisciplinars. El coneixement s’organitza en compartiments estancs, on va a parar! I, a més, aquestes coses són molt difícils de corregir i ningú sap com poden acabar.

10. Ignora la pedagogia i la psicologia de l’aprenentatge, que són tot bajanades. Tu ja vas estar a l’escola i ja saps com va la cosa.

Fran Iglesias

Un bloc amb idees que paguen la pena!

[Fotografia: alumnes de 3r d’ESO expliquen, engrescadíssims, els cranis dels animals als més menuts de l’escola.]

Anuncis

2 Respostes to “Com acabar d’una vegada per totes amb la motivació de l’alumnat”

  1. está claro que le enseñanza hoy en dia es simplemente una tijera para el intelecto . Falta escuchar a los niños y buscar sus intereses solo así encontraremos sus vocaciones antes de que sea demasiado tarde, yo la he encontrado con 20 años yo solito y con toda la vida de fracaso escolar a mis espaldas, ahora me planteo ir a la universidad y hacer lo que de verdad me gusta .

    todo ser humano tiene afán de conocimiento y el sistema actual lo despista es vez de orientarlo

  2. Enhorabona, Lucas. Com tu, hi ha tants “supervivents” al sistema educatiu…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: