Articles

2010, una odissea en la biodiversitat rep el premi Baldiri Reixach

In Personalment... on Juny 4, 2011 by Paco Raga

Com sol dir el nostre company Jordi Orts, administrador de 400 colps  cada vegada que guanya un premi (que no són poques): “Sempre que parla de premis escolars, l’administrador d’aquest bloc fa referència a les sensacions contradictòries que li provoquen”.

Assumim que els premis són un estímul per a la nostra activitat, ja que impliquen reconeixement públic. I això està bé, però encara ens interessa més el que implica de revisió del nostre treball a càrrec de parells. En tot cas, no ens interessen els elements i valors competitius (ser els millors) i tenim dues bones raons perquè així siga:

  • Per primera, perquè el treball que rep el guardó es basa (de fet, està construït) en un treball anterior; no és producte d’un any ni de uns mesos; ni de unes poques persones. Seria, doncs, injust creure que sols compta el nostre mèrit.

  • En segon lloc, perquè es tracta d’un treball col·laboratiu, obert, dinàmic, i subjecte a revisions (i per tant no és res acabat ni definitiu). No assegurarem que no tornem a reprendre’l, a partir del punt en què ens trobem, incorporant les noves aportacions fetes per algú altre. En altres paraules: això de ser els millors (o els primers; els “més” en general…) té data de caducitat. Demà hi haurà algú millor, i gràcies a ell/ella, el nostre treball serà millor.

Aclarit això, sols volem dir que estem molt satisfets de rebre el premi Baldiri Reixach (de la fundació Lluís Carulla) pel treball que férem al nostre Centre, l’escola Gavina, de Picanya, sobre el tema de la biodiversitat. Des del Departament de Ciències vàrem coordinar tot el treball, però és un treball de tota l’escola. I quan diem tota, diem també famílies i alumnat. Ens complau haver estat tan implicats en aquell projecte que ara rep aquest reconeixement.

[Imatge: un xiquet arriba a  una plataforma arborícola de l’Amazonia per arreplegar mostres de líquens amb propietats medicinals… sense eixir del pati de l’escola (la hipòtesi era que estàvem a gran altura, explorant el dosser forestal).]

Anuncis

2 Respostes to “2010, una odissea en la biodiversitat rep el premi Baldiri Reixach”

  1. És cert, rebre un premi sempre és un estímul. Fonamentalment pel que té de reconeixement d’altres que han valorat el treball. Però sempre hem d’estar atents a no repetir esquemes i meneres de funcioanr que potencien en excés el valor del producte final per damunt del procés de creació. Al tanto amb dinàmiques de creació en pos dels premis quasi com si de treure bona nota es tractara més que de gaudir del treball. Aquesta sensació l’he tinguda de vegades als festivals de cinema amb categories per a centres educatius.

    I bé, recorde una setmana temàtica tan interessant i agradable: xarrades, encontres, murals, treballs, joc, investigació, lectura, disseny,… Demà serà una bona excursió!

  2. […] de premis dels Baldiri Reixac per recollir el guardó de centre pel treball de la setmana temàtica 2010, Una Odissea de la Biodiversitat magníficament coordinada pel Departament de Ciènices de l’escola. Després de dinar i de […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: