Articles

Hessel per a Premi Nobel!

In Polítiques on Mai 19, 2011 by Paco Raga

La primavera dels joves

Les cultures del món sempre han celebrat l’ancianitat com a sinònim de la saviesa. Els consells dels més grans, basats en la memòria, són transmesos als joves perquè exploren un futur que potser no veuran. Recentment vam fer un apunt sobre Stéphane Hessel (per a una revisió, veieu l’entrada Indigneu-vos, Hessel aplicat a l’escola) en el qual ens feiem ressò de la seua crida per a l’acció i contra la resignació. Hessel, l’ancià savi. Sorprenentment jove, tant com el seu missatge i tota la generació amb la qual ha sabut connectar. I l’impacte de la seua proposta, que recorre Europa (que no siga el món…).

Hessel, igual que l’escola, vol caminar en la bona direcció. En el torrent humà que avança cap a la pau. Ell va enfrontar, va resistir i va véncer, la crueldat nazi; va participar en la fundació de l’ONU; és un dels grans inventors d’un dels intruments més poderosos de la humanitat, la Declaració Universal dels Drets Humans. Batallador de tantes i tantes causes en què la injustícia oprimia i ofegava persones i pobles, i que lliurà amb la seua gran arma de creació massiva: els Drets Humans. Quin gran exemple per a tots nosaltres!

L’escola (les escoles) faran bé d’obrir-se al món. De convidar els iaios a entrar-hi a classe. De deixar els infants embadalir-se amb les seues històries, amb les veus dels nostres majors que només per ser-ho ja han provat noblesa. Igual que aquesta gran escola que és el món ha fet bé d’escoltar aquest iaio nostre, de tots, el nostre admirat Stéphane Hessel.

Una paraula seua, “Indigneu-vos!”, s’escriurà al llibre gran de la Història.

7 Respostes to “Hessel per a Premi Nobel!”

  1. Totalment d’acord. Quina gran lliçó la de gent com S. Hessel. Gent com ell fa falta que parle, que faça de pont entre les generacions que van lluitar per un món just i en pau i les generacions actuals que hauran de lluitar per a evitar un món que (alguns) volen fer injust, insolidari i insostenible.

  2. Pareix que per fi la gent ha despertat i està fent cas a Stéphane Hessel, perquè indignació és la paraula que defineix tothom que hi és a la plaça de l’ajuntament. Està siguent un éxit les concentracions i les manifestacions del 15 M. Hi ha moltíssima gent jove i això és un éxit, en part de l’escola. Ara més que mai heu de fer que des de les escoles i els instituts la gent jove s’interesse per aquests temes, per la política, pel seu futur. Aquesta vesprada hi ha cadena humana, activitats i molta inforamació! Jo avui no puc anar que m’envaig a Almedíjar que demà he de ser a les 8 a la mesa electoral, però convide a tothom que vaja!

    Paco, enhorabona pel bloc
    i endavant!

  3. […] passant amb un somriure, tot i que siga de mig costat, com el de l’Stéphane Hessel. Ja hi ha qui el proposa per a premi Nobel. Si ell no defalleix, per què ho hauríem de fer nosaltres. Ja sabem que es […]

  4. Hessel ha despertado muchas conciencias que estaban dormidas.

  5. Próximo Nobel de la Paz para Stéphane Hessel y José Luis Sampedro ex aequo. Mejor que el de Obama ¿no?

  6. You, my friend, ROCK! I found exactly the information I already searched all over the place and simply couldn’t locate it. What a perfect website. I bookmarked your website: https://unbloceducat.wordpress.com/2011/05/19/206/ and will check back often. Thanks for the good post!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: