Articles

Ja en 1937…

In Escola i Món on Març 26, 2011 by Paco Raga

Ací deixe una entresaca treta del llibre “Els horts solidaris”. Una meravella!

“Les perfectes Colònies de Picanya, en el seu funcionament, pretenien abastar la vida del xiquet perquè fora un feliç ciutadà. En un text elaborat per la Federación Española de Trabajadores de la Enseñanza, FETE, en 1936, s’argumentava que el treball havia d’impregnar la vida de tota l’escola:
[…] No considerado como un simple vencer obstáculos, ni como método pedagógico de adquisición de conocimientos, el trabajo, mejor aún, el ambiente de trabajo, dará carácter a la escuela. Por su poder integrador y fuerza creadora, será el mejor medio para que se autodisciplina el niño, de formar en él hábitos laboriosos, organizadores y colectivos, tan necesarios a la vida contemporánea, de esfuerzo común y de gran desarrollo económico.

La metodologia de les Colònies Escolars tenia com a finalitat formar dones i homes que saberen situar-se davant del món que els rodejava i que aportaren al món, pau, justícia i felicitat.

 

 

 
 Per si us interessa, ací va l’enllaç al llibre (on podeu descarregar-vos-el en PDF): http://www.picanya.org/informacio/publicacions/llibres-i-altres/i/2440/159/els-horts-solidaris-les-colonies-escolars-de-picanya-1937-1939 
 

 

 

 
 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 

Anuncis

2 Respostes to “Ja en 1937…”

  1. Està molt bé el llibre Paquito. Ara, la tristor que deurien passar eixos xiquets de 10 anys mentres els pares estaven lluitant en el front. Però supose que gaudirien de les coses bones dels campaments amb uns educadors de puta mare!

  2. Segurament, quan es fa memòria històrica ningú sap computar ben bé quantes infanteses robades, els anys de tristor i de grisor que ens deixà aquella guerra. No m’importaria gens arromanegar-me i tenir d’acampada un centenar de xiquets com aquells. En un món globalitzat tant se’m fa siguen de Líbia. La mirada a aquells mestres, aquells grans de l’ensenyament, no m’ompli de melàngies sinò d’inspiració. Cada dia més convençut que un altre món millor és possible i per tant, una altra educació!
    Una abraçada tant de l’administrador (Paco) com de l’editora (Empar).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: